Kalfsfricassee

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml Sopraco kalfsfond bruin 
    (Art. Nr. 1876 – Kalfs fond bruin)
  • 500 gram kalfsblanquette (Art. Nr. 19538 – Kalfsblanquette)
  • 250 gram gegaarde gehaktbal
    (Art. Nr. 2110 - Gegaarde gehaktballetjes)
  • 4 wortelen, in plakjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el bloem
  • 750 ml water
  • 200 ml room
  • 2 el citroensap
  • 1 klontje boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el dragon
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak het vlees aan in de boter. Haal uit de pan en laat even rusten.
  2. Bak in dezelfde pan de sjalotten aan. Doe er na 2 minuten het vlees weer bij en bestrooi met de bloem.
  3. Blus met de fond en water en breng aan de kook. Voeg de wortelen en de laurierblaadjes toe. Laat 40 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Schenk de room en het citroensap bij de fricassee en voeg ook de balletjes toe. Kruid bij met peper en zout. Laat de saus nog even kort inkoken en haal van het vuur.
  5. Werk af met de dragon en serveer.